FORSIDE  BØGER
 PROFIL  ARTIKLER
 KONTAKT  FOREDRAG  English Version

PROFIL

Morten Fink-Jensen er ph.d. og lektor i universitets- og videnskabshistorie ved Saxo-Instituttet på Københavns Universitet (siden 2014). Han er desuden universitetshistoriker for Københavns Universitet (se KU's universitetshistoriske websted).

Morten Fink-Jensen er uddannet historiker fra Københavns Universitet (cand.mag. 1997, ph.d. 2003), og har tidligere haft forskeransættelser ved historiestudiet på Københavns Universitet (adjunkt, 2003-2006), ved Institut for Kultur og Identitet på Roskilde Universitet (lektor, 2007-2008) og ved Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet (lektor, 2010-2011). I perioden 2007-2013 har han sideløbende været tilknyttet Det Kongelige Bibliotek som domicileret forsker.
Han er endvidere medlem af styrelsen for Selskabet for Udgivelse af Kilder til Dansk Historie (Kildeskriftselskabet) og af styrelsen for Selskabet til Danmarks Kirkehistorie.

Morten Fink-Jensens forskning, bøger og artikler handler om dansk og europæisk historie i perioden 1500-1800 med særlig vægt på kulturhistorie, kirkehistorie og lærdomshistorie (universitets- og videnskabshistorie). Af særlige fokusområder, som også danner baggrund for foredrag og undervisning, kan nævnes:
  • Skole-, uddannelses-, universitets- og videnskabshistorie, herunder Københavns Universitets historie
  • Reformationen og kirkens kulturhistorie
  • De religiøse og magiske ideers historie efter reformationen, herunder trolddomsprocessernes historie, samt dødens kulturhistorie og opfattelser af det hinsidige
  • Religion og videnskab i renæssancen
  • Dansk og nordisk historie generelt mellem middelalder og oplysningstid
Medier
Morten Fink-Jensen medvirker jævnligt i interview eller som ekspert i aviser og radio eller på nettet og tv. I efteråret 2017 medvirker han som ekspert på tv i DR's "Historien om Danmark". Anden medvirken i tv-programmer er fx i dokumentarserien "Heksejagt", sendt første gang på DR1 i 2006 og flere gange genudsendt, i "Ved du hvem du er?" sammen med brødrene Anders og Peter Lund Madsen (sendt første gang i 2011 på DR1) og i "1000 års tro" sendt første gang på DR K i 2016.

Hør Morten Fink-Jensen som universitetshistoriker fortælle om det historiske universitet til DR P1 eller læs om universitetets ældste studier.

Hør interview fra Radio24syv med Morten Fink-Jensen om bogen Nattens gerninger fra 2015.

I 2011 var Morten Fink-Jensen og Charlotte Appel i TV2/Lorry for at fortælle om de tidligste danske skoler. Se indslaget her.